Vitamin B je zelo pomemben

Že v šoli smo se učili, kako pomembni so vitamini za naše telo. Tega se po eni strani vsi zavedamo, po drugi strani pa le malokrat res razmišljamo o tem, ali s pomočjo prehrane, ki jo uživamo, res dobimo prav vse hranilne snovi, ki jih naše telo potrebuje. To je možno le, če se prehranjujemo raznoliko in zdravo. Ker pa pri sodobnem načinu življenja to velikokrat ni možno, marsikomu od nas nekaterih snovi začne primanjkovati. Med njimi je tudi vitamin B.

Ste utrujeni in izčrpani?

Dandanes se veliko govori o izgorelosti. Slednja nastane zaradi prevelikih obremenitev in tega, da si človek ne more psihično odpočiti od vseh obveznosti, ampak jih nenehno premleva, nenehno ima občutek, da jim ni kos. Običajno je izgorelost povezana s službenimi obveznostmi in na srečo kot bolezen spet ni tako pogosta.

Zagotovo pa velja, da je marsikdo od nas na poti v izgorelost, da smo nenehno utrujeni in izčrpani, da nam manjka prave življenjske energije. Žal pa le redkokdo od nas zmore resnično spremembo življenja, ampak vztrajamo pri vsakodnevnih obveznostih ter se skušamo vsaj malo spočiti med vikendi in na dopustih, kjer se spet napolnimo z energijo.

Proti utrujenosti pa si lahko pomagamo tudi na druge načine, kot so:

  • zdrava prehrana,
  • redna rekreacija,
  • dovolj spanca,
  • skrb za vsakodnevno sprostitev,
  • vitamin B.

Vitamin B pomaga premagovati utrujenost

Ena od funkcij, ki jo ima vitamin B, je tudi ta, da nam pomaga premagovati utrujenost. Ko smo izčrpani ali brez energije, si tako lahko pomagamo tudi s prehrano ali prehranskim dodatkom, ki ga vsebuje. V bistvu pa je najbolje poseči kar po B kompleksu – celotni skupini vitaminov B, saj ima vsak od njih v našem telesu pomembno funkcijo.

Vsekakor pa ne pozabite tudi na vse zgoraj naštete načine, ki vam lahko pomagajo pri premagovanju utrujenosti, saj tudi skrb za rekreacijo, dovolj spanca in sprostitev zelo pomembno vplivajo na nas in na naše počutje. Zdrav življenjski slog je vsekakor najboljši način za to, da ostajamo zdravi in zadovoljni s svojim življenjem.