Ključavnica za kolo je še vedno najbolj učinkovita

Bi radi, da vaše kolo za vedno ostane v vaši lasti in ga ne odpelje prvi nepridiprav, ki pride mimo? Potem je potrebna kakovostna ključavnica za kolo, ki lahko to še vedno najbolje zagotovi. Gre za precej poceni zaščito, ki pa gotovo učinkuje – vsaj dokler CUBE kolesa ne pustite kje dlje časa priklenjenega bgrez nadzora. Bodimo namreč odkriti: vsaka ključavnica za kolo se z dobrim orodjem lahko premaga, a le, če daste lopovu za to možnost. Če kolo zaklenete na mestu, kjer nad njim ni nobenega nadzora in ga pustite za dlje časa, vam niti ključavnica za kolo ne bo koristila.

Kakšna naj bo ključavnica za kolo?
Marsikdo uporablja preprosto ključavnico, ki jo poleg sistema za zaklepanje ter odklepanje sestavlja še jeklenica, zaščitena s plastično prevleko. Tovrstna ključavnica za kolo se lahko hitro prereže, zato se je bolje odločiti za boljšo izvedbo – torej ključavnico, ki ima pod plastiko skrito verigo. Prav tako se je dobro odločiti za ključavnico, ki se ne odklepa s številčnico, saj je pri tej z nekaj spretnosti enostavno ugotoviti, pri nastavitvi na katere številke nekoliko popusti. Boljša je ključavnica za kolo, ki se zaklepa s ključem, mehanizem za zaklepanje ter odklepanje pa mora biti dovolj močan, da se ga ne more prežagati.

In kaj je še potrebno vedeti? Ključavnica za kolo je lahko učinkovita le, če kolo z njo dejansko priklenete na fiksen, nepremičen predmet, torej na vodilo stojala za parkiranje koles, na stebriček kovinske ograje, morda celo na ulično svetilko. Tudi takrat, kadar svoje kolo shranjujete v kolesarnici ali v garaži, pa vedno poskrbite, da bo nameščena tudi ključavnica, ki je ne nadenite na prednje ali zadnje kolo (ki ga je enostavno odstraniti,), temveč raje na okvir kolesa. Tako bo vaše kolo na varnem tudi v primeru, da vam vdrejo v garažo ali kolesarnico – predvsem pri dražjih kolesih namreč vemo, da ne gre za naključne kraje, temveč nepridipravi lastnika kolesa tudi opazujejo in natanko vedo, kakšno kolo si lahko prisvojijo, če vdrejo v njegovo garažo. Več na http://www.kljucavnica.si/