Ženske torbice – trendi za zimo

Med najbolj pomembne modne dodatke vsekakor spadajo ženske torbice, za katere pravijo, da veliko razkrijejo o ženski. To pomeni, da vsekakor ne velja vedno nositi iste ženske torbice – pomembno je slediti trendom in med njimi izbrati tisto, kar najbolj ustreza našemu karakterju in stilu.
Kakšne ženske torbice se bodo nosile?
Trendi za zimo 2016/17 prinašajo različne zamisli:
1. Torbice nekoliko večje pisemske oblike, ki se nosijo na traku preko telesa – z ramena na nasprotni bok. Majhni ročaji so zamenjani z dolgim trakom, ki vam omogoča popolno sproščenost, vaše roke so proste, poleg tega pa je diagonalno nošenje preko ramena zagotovo tudi dobra zaščita pred »torbičaji« in so vse vaše stvari na varnem. Torbica pri tem ostane majhna in elegantna, torej namenjena le najnujnejšim stvarem.
2. Včasih so bile elegantne ženske torbice narejene iz kosa blaga, iz  katerega je bila tudi obleka, zapirale pa so se s potegom vrvic, torej so bile podobne nekoliko večjim in bolj razkošnim mošnjičkom. Ženske torbice v obliki mehko oblikovanih borš, kjer namesto zadrg in pritiskačev uporabljamo zapiranje s potegom vrvic, so nazaj! Lahko so iz najrazličnejših materialov, tako iz usnja kot iz mehkega blaga, na primer žameta ali pliša, nosimo pa jih v roki.
3. Ne marate zaobljenih in mehkih oblik? Potem so za vas odlične ženske torbice škatlaste oblike, pri katerih je z višino in dolžino usklajena tudi globina. Torbice, ki so videti kot majhni zabojčki ali škatle, lahko spominjajo na kozmetične kovčke ali majhne potovalne kovčke, odlikujejo pa jih ravne linije in strogi robovi – takšno torbico lahko postavite kamorkoli in nikoli se ne bo prevrnila.
4. Zanimiv trend za ženske torbice je zagotovo ta, da ne nosimo zgolj ene, temveč dve ali več. Gre za torbice v kompletu, ki so oblikovno usklajene oziroma »sorodne«, sepa razlikujejo v velikostih. Dve ali tri usklajene torbice lahko nosite vse preko ramena, ali pa eno preko ramena in drugo v roki. Praktična ideja, če imate v eni torbici nujne ženske potrebščine, v drugi ličila, v tretji službene stvari – in hkrati ideja, skatero bodo proizvajalci še nekaj več zaslužili.