So vaše noge pripravljene na poletje?

Ženske imajo nekoliko sovražen odnos do britja, saj so rezultati pri britju kratkotrajni. Medtem ko je depilacija nog postopek, ki traja skoraj enako časa vedar je čas do naslednje depilacije veliko daljši kot pri britju. Pri britju vedno obstaja možnost, da si z britvico poškodujete kožo ali pa se nehote urežete. Depilacija nog zagotavlja eno veliko prednos, zagotavlja bolše in dolgotrajnejše rezultate kot britje. Depilacija nog se izvaja na več načinov, lahko z vročim voskom s pomočjo traku in s trdim voskom brez traku.

Vendar, kot vsaka lepotna preobrazba velja tudi za depilacijo nog nekaj pravil, ki jih je priporočljivo upoštevati. Depilacija nog se naj ne opravlja v obdobju dveh do treh dni pred ali po menstruaciji. Pazite, da so dlake na nogah prave dolžine, saj če so vaše dlake krajše od 3mm, boste imeli težave z oprijemom. Po drugi strani pa, če so dlake predolge je lahko depilacija nog veliko bolj boleča. Če želite postopek nadgraditi, da bo vaša depilacija nog še bolj učinkovita in popolna vam priporočamo, da opravite piling nog dan ali dva pred samo depilacijo nog, saj boste tako odstranilo odmrle kožne celice in tako dodatno pripravili vaše noge na odstranjevanje dlak brez možnosti vraščenih dlak. Bolečina je stranski produkt lepote naših nog po sami depilaciji. Depilacija nog ni nekaj kar bi opravljali vsak dan, vendar je vredno vsakega truda in vedno se opomnite zakaj to delate.

Kozmetika je skupno ime za snovi, ki se uporabljajo za to, da spremenijo izgled ali vonj človeškega telesa. Tako med kozmetiko uvrščamo kreme, parfume, šminke, lake za nohte, gele, deodorante, šampone in podobne izdelke. Prvi arheološki dokazi o uporabi kozmetike segajo v leto 4000 pr.n.št. Na območju takratnega Starega Egipta so arheologi našli različne bogato okrašene posode, ki so jih uporabljali za shranjevanje kozmetike. Našli pa so tudi stenske poslikave, ki prikazujejo ličenje ter uporabo kozmetike.