Slovenska naravna kozmetika

Iščete kakovostno domačo blagovno znamko kozmetike, ki se jo res splača uporabljati? Ste morda že slišali za Essentiq? Čeprav ime zveni francosko ali tuje, pa se pod to blagovno znamko v resnici skriva slovenska naravna kozmetika iz ekoloških sestavin. Takšno ime ima, ker je bila najprej narejena za zahtevne tuje trge, kjer uspejo le najboljši ponudniki. To je uspelo tudi blagovni znamki Essentiq, ki jo uporabljajo in poznajo v različnih delih sveta, prav tako pa jo počasi spoznavamo tudi pri nas doma.

Zakaj izbrati Essentiq?

Ekološke sestavine, ki so skrbno preverjene in premišljeno izbrane, so tisto, zaradi česar se slovenska naravna kozmetika Essentiq razlikuje od različnih drugih blagovnih znamk, ki jih najdete na trgu. V njej so namreč le prvovrstne sestavine, kar dokazujejo tudi številni certifikati. Vsebuje namreč kar 98 do 99 % naravnih sestavin, zaradi česar ji brez težav rečemo, da je naravna oziroma ekološka. Njena esenca oziroma bistvo je torej popolnoma naravno.

V njej torej ni prav ničesar takšnega, kar bi iz katerih koli razlogov lahko škodovalo vaši koži ali jo kakor koli obremenilo, saj njihovi izdelki ne vsebujejo parabenov, sulfatov, formaldehidov, silicija, derivatov klora ali sintetičnih barvil. Vse te sestavine pa se lahko najdejo v konvencionalnih izdelkih za nego, a ne v izdelkih Essentiq, ki so tako primerni prav za vse, ne glede na starost ali tip kože oziroma ne glede na njeno občutljivost.

Slovensko in ekološko

Če se tudi vi zavedate, kako pomembno je podpreti lokalne ponudnike in kako pomembno je izbirati ekološke produkte, je Essentiq vsekakor tisto, kar iščete. Ne le, da gre za slovensko blagovno znamko z ekološkimi izdelki za nego kože in las, pa tudi prav tako ekološkimi dišavami za dom, temveč ta blagovna znamka pazi na ekologijo na vseh nivojih.

To pomeni, da so prav vsi njihovi izdelki pakirani v skrbno izbrano embalažo, ki se da reciklirati, ter iz materialov, ki čim manj obremenjujejo okolje. Tako ekološke oziroma naravne niso le sestavine, ampak celoten pristop k izdelavi in proizvodnji. Lahko bi rekli, da je Essentiq resnično ekološka blagovna znamka. Pa še slovenska za povrhu – zakaj je ne bi torej čim prej preizkusili?