Originalni tonerji ohranijo garancijo

Imate tiskalnik ali multifunkcijsko mašino za katero ste odšteli pravo bogastvo? Tako je tudi prav. Naj vam ne bo žal. Izredno pomembno je, da za svoje potrebe imate kakovostno napravo, ki vam lahko služi veke in veke. Vendar nakup tiskalnika ni največji strošek. Zagotovo je največji zalogaj potrebno odšteti pri vzdrževanju opreme. Zlasti, če se v vašem tiskalniku nahajajo originalni tonerji ali originalne kartuše.

Na samem začetku smo omenili ceno tiskalnika. Cena tiskalnika ponavadi raste z zmogljivostjo. Tudi ime proizvajalce je seveda vključeno. Vendar bolj kot to, je kakovost tista, ki odloči o končni ceni. V kolikor imate in uporabljate tiskalnik bolj ali manj za domača opravila, kot so tiskanje receptov, ki jih neutrudno znova in znova iščete na internetu, tiskanje seminarskih nalog za šolsko obvezujoče otroke ali pa enostavno zato, ker je potrebno doma imeti tiskalnik, potem ni ravno nujno potrebno, da ste zanj odšteli nekaj zelencev. Za tovrstna opravila že zadoščajo popolnoma navadni tiskalniki v cenovnem rangu do kakšnih 120 evrov.

Če pa imate podjetje, potem pa boste potrebovali malo bolj zmogljivo mašino. Kajti podjetniki tiskalnik uporabljajo iz dneva v dan. Zlasti, če imate dejavnost, kjer morate strankam pošiljati različna vabila in ponudbe. Te pa morajo biti skrbno opremljene in oblikovane. Barvno odtenki so tu zelo obveznega pomena. Za kakovosten izpis pa potrebujete kakovostne tonerje ali kartuše. In za kakovost boste morali odšteti tudi kak evro več. Pa vendar boste s tem pridobili originalne tonerje, ki vam poleg kakovostnega izpisa nudi tudi garancijo na delovanje. To pomeni, da če bi se vam razlila barva v tiskalniku, bi bili upravičeni do popravila tiskalnika na stroške proizvajalca ali prodajalca originalnih tonerjev, kar pa za neoriginalne ne moremo trditi. Torej, če ste v dilemi ali uporabiti originalne tonerje ali neoriginalne, se samo spomnite na ceno vašega tiskalnika in na garancijo, ki vam pripada pri morebitni okvari.