Kako deluje bioresonanca?

Bioresonanca spada med alternativne načine zdravljenja oziroma zdravilsko prakso, ki se uporablja kot dopolnilna oziroma komplementarna metoda. Pri tej metodi se za postavljanje diagnoze in tudi samo zdravljenje uporabljajo elektromagnetni valovi. Zanjo se uporablja tudi poimenovanje BRT ali bioresonančna terapija, pa tudi nekatera druga poimenovanja, čeprav gre pri vseh teh za enako vrsto metode oziroma terapije.

Za kakšno metodo gre?

bioresonanca

Bioresonanca deluje s pomočjo naprav, ki merijo elektromagnetne valove.  V Ameriki so jo uporabljali že v dvajsetih letih 20. stoletja, v Nemčiji pa za začetnika te metode veljata Franz Morell in Erich Rasche, ki sta se z njo začela ukvarjati konec sedemdesetih let. Prav onadva sta zasnovala napravo, ki je predstavljala temelj za izdelavo naslednjih naprav, ki se pri tej terapiji uporabljajo tudi danes.

Motnje v elektromagnetnem valovanju

Naprava, ki se uporablja za diagnosticiranje in zdravljenje pri omenjeni terapiji, meri oziroma zaznava različna nihanja in motnje v elektromagnetnem valovanju. Terapevt to lahko interpretira kot neko neravnovesje v telesu, zaradi katerega so se lahko pojavile težave, pa naj si gre:

  • težave s prebavo,
  • alergijo,
  • dermatitis,
  • različne bolezni itd.

Kako poteka terapija?

bioresonančna terapija

Ko se naročate na terapijo, je pomembno, da izberete izkušenega terapevta. Preden se odločite za obisk pri njem, ga povprašajte, ali pri vaših težavah bioresonanca lahko pomaga, ali lahko omili stanje in kakšne rezultate lahko pričakujete. Terapevta tudi vprašajte, ali so v veljavi kakšna posebna priporočila, ki jih morate upoštevati. Dobro je na primer, če pred terapijo pijete dovolj tekočine, najbolje vode, enako pa velja tudi za čas po terapiji.

Terapija običajno traja eno uro, pri čemer terapevt poleg same elektromagnetske naprave uporablja tudi pogovor kot metodo za diagnozo in oceno stanja. Terapevt mora biti namreč čim bolj natančno seznanjen z vašim zdravstvenim stanjem in vsemi težavami, ki vas mučijo, pa tudi načinom prehrane, življenjskim slogom itd., da lahko začne z ustrezno terapijo. Po informativnem pogovoru sledi še diagnosticiranje z elektromagnetsko napravo. Ta nato v stiku s kožo meri elektromagnetno valovanje ter zazna nepravilnosti, nihanja in motnje pri njem.