Kaj je to vroča joga?

Vroča joga. Marsikdo lahko napačno interpretira ime te vrste joge, pa vendar je treba ime vzeti zelo dobesedno.  Gre namreč za vrsto joge, ki se običajno izvaja pri temperaturi 37 do 40 stopinj Celzija. Marsikomu je znana tudi pod imenom Bikram joga. Kako poteka vadba in kakšne so njene prednosti, vam bomo poskusili obrazložiti v nadaljevanju.

vroča joga ljubljanaVroča joga in klasična joga se ločita v dveh bistvenih razlikah – ogrevan prostor in vlaga. Prav zaradi teh dveh razlik boste izgubili tudi kakšno kalorijo in kilogram več, vaše telo pa bo veliko bolj razgibano in razstrupljeno.

Visoke temperature naše telo ogrejejo. Segrejejo se tako mišice kot tudi kosti. Mišice so tako posledično bolj voljne, bolj raztegljive, zaradi česar so tudi poškodbe na vroči jogi prava redkost. Povrh vsega pa se tudi maščoba učinkovitejše porablja. Višje temperature bodo poskrbele tudi za izboljšanje vašega kardiovaskularnega sistema.

Prvih nekaj obiskov bo zagotovo malce neprijetnih, saj naše telo ni navajeno gibanja pri takih temperaturah in vlagi. Pa vendar se sčasoma, po nekaj obiskih na vročino navadimo. Kot motivacija nam je lahko dejstvo, da se med potenjem iz našega telesa sprošča veliko strupov, zaradi česar bo naše telo veliko bolj čisto in naše počutje boljše kot kdaj koli poprej. Izboljšan bo tudi naš imunski sistem, saj bo spopadanje z virusi in bakterijami veliko učinkovitejše, telo bo namreč proizvedlo dodatna protitelesa.

Naše mišice, ovojnice in vezivno tkivo bo veliko bolj elastično in prožno. Tako boste lahko opazili veliko razliko tudi na vaši koži, ki bo veliko bolj napeta, pospešeno potenje pa bo poskrbelo, da bo ta še bolj gladka, kot po navadi. Zato bo za vsa tista dekleta, ki si želite lepe postave, vroča joga kot nalašč za vas.

Vse to so razlogi zakaj se vedno več ljudi in pa tudi profesionalnih športnikov odloča za obisk joga studiev. Zakaj torej ne bi poskusili tudi vi?