Enostavna in hitra gradnja montažne hiše

Montažne hiše se ponašajo s številnimi prednostmi, med katerimi je tudi zelo hitra ter enostavna gradnja. Gradnja montažne hiše poteka v več fazah, ki vam jih bomo v današnjem prispevku tudi predstavili.

Gradbena dela – faza številka 1

Gradbena dela spadajo v prvo fazo pri gradnji montažne hiše. V tej fazi se naredi priprava terena, priprava gradbišča, zakoličenje objekta, izkop za temelje ali klet ter postavitev temeljev ali temeljne plošče.

Izdelava elementov v proizvodnji – 2. faza

Izdelava elementov v proizvodnji sodi v 2. fazo celotne gradnje montažne hiše. Zanjo je značilno, da najpogosteje poteka vzporedno s 1. fazo. V tej fazi se naredijo vsi elementi montažne hiše. To so zunanje stene z vgrajeno toplotno in zvočno izolacijo ter dodatno izolacijsko fasado. Sem sodijo tudi vsi elementi stropne konstrukcije z vgrajenimi izolacijama. V tem procesu se pogosto vgradi tudi vso stavbno pohištvo. Lahko se naredi tudi fasada.

Montaža montažne hiše – 3. faza

Gradnja montažne hiše je v tretji fazi osredotočena na transport vseh izdelanih elementov hiše na gradbišče in na postavljanje montažne hiše. Na temeljni plošči se tako postavijo in sestavijo nosilni zunanji zidovi, notranje stene, elementi stropne konstrukcije ter elementi strešne konstrukcije.

Po sestavi in postavitvi elementov sledijo še krovsko-kleparska dela ter zunanja slikopleskarska dela.

Hišna tehnika – 4. faza

Pri hišni tehniki se izvedejo vse strojne inštalacije, električne inštalacije in strojni tlaki oziroma estrihi.

Notranja zaključna dela montažne hiše – 5. faza

Ko so strojni tlaki ustrezno posušeni, se lahko prične z izvajanji notranjih zaključnih del. Sem prištevamo slikopleskarska dela, polaganje podov, izdelovanje stopnic, notranjih vrat ter podobno.

Zunanja ureditev – 6. faza

Ko se končajo dela, ki so povezana z notranjostjo objekta, se lahko pričnejo še zunanja dela ter ureditev okolice. Pomembno je, da se tega lotimo sistematično. Vse pogosteje se lastniki objektov tega lotevajo povsem samostojno. Spet drugi za to najamejo strokovnjake.