B12 vitamin pomaga proti utrujenosti in izčrpanosti

B12 vitamin je kot prehranski dodatek zelo priljubljen. Jemlje ga ogromno ljudi, še posebej pogosto pa po njem posežejo vegani. Slednji ga namreč na naraven način – torej s pomočjo prehrane – namreč precej težko dobijo, zato morajo za zadostne vrednosti omenjene snovi v svojem telesu uporabiti prehranski dodatek. Enako velja za vse, ki se izogibajo uživanju mesa ali tega pojejo le zelo malo. Prav tako pa je uporaba takšnega prehranskega dodatka priporočljiva tudi za vse, ki se pogosto počutijo utrujeni in izčrpani.

Kdo mora jemati B12 vitamin?

B12 vitamin morajo jemati vsi tisti, ki jim ga primanjkuje. Vsak sam pri sebi najbolje ve, kakšno je njegovo počutje, kakšno prehrano uživa in kako zdrava in raznolika je ta, zato tudi vsak zase lahko najbolje presodi, ali so mu potrebni kakšni prehranski dodatki ali ne. Pri presojanju tega pa vam lahko pomagajo tudi spodnja vprašanja:

  • Ali uživate zgolj vegansko prehrano?
  • Ste vegetarijanec ali vegetarijanka?
  • Se izogibate mesu oziroma ga ne jeste?
  • Pojeste zelo malo ali skoraj nič mesa in mesnih izdelkov?
  • Ste zelo fizično aktivni ali se pogosto in intenzivno ukvarjate s športom?
  • Ste pogosto močno utrujeni ali celo izčrpani?

Če ste na kakšno od zgoraj naštetih vprašanj ali celo na več vprašanj med njimi odgovorili pritrdilno, potem obstaja velika verjetno, da bi bilo v vašem primeru B12 vitamin dobro jemati. Lahko ga jemljete tudi zgolj občasno, še bolje pa je, da ga redno uživate. V primeru, da niste popolnoma prepričani o tem, koliko bi ga potrebovali, pa se je o tem najbolje posvetovati s svojim osebnim zdravnikom.

Kje kupiti kakovostne prehranske dodatke?

b12 in zdrava hrana

Prehranske dodatke se lahko kupi marsikje, saj so v zadnjem času ti postali zelo priljubljeni. Vendar pa to še nikakor ne pomeni, da je čisto vseeno, kje jih kupite. Pogosto se jih bolj splača kupiti na spletu, saj so tam cene navadno nižje. Vsekakor pa velja biti pri tem pozoren na stroške poštnine, zaradi katere se stroški naročila povečajo. Običajno pa spletni trgovci ponujajo možnost, da nad določenim zneskom poštnine ne plačate, kar se vam vsekakor splača izkoristiti. Poleg tega pa pri nakupu spletnega trgovca velja biti pozoren tudi na vse ostale pogoje naročanja, predvsem pa na kvaliteto samega izdelka, ki ga želite naročiti pri njih. Pred nakupom tako obvezno preverite seznam sestavin ter preverite tudi mnenja uporabnikov o izdelku.