Ašvaganda

Ali ste že slišali za indijski ginseng? Se že izraz sliši tako zelo zdravilno, da je prebudil zanimanje. Če vam ta izraz ni znan, pa vam je mogoče ašvaganda? Res je, gre za enako stvar, zgolj različno ime. In je ena najbolj cenenih rastlin, ker ima ogromno pozitivnih učnkov na telo in jo tako izrabljamo v različne namene, najlažje pa kot prehransko dopolnilo.  

Najboljše delovanje ašvagande je na možganske sposobnosti, Glede na to, kakšen stres vsakodnevno doživljamo in smo priča nenehnim stresnim situacijam, vsakodnevno se borimo z ogromno različnih obveznosti, morijo nas različne skrbi, ipd., je seveda normalno, da naši možgani ne uspejo vsega pravočasno sprocesirati in tako prihaja do pozabljivosti, težje si stvari zapomnimo in podobnih težav.

Da bi možgane podprli in jim pomagali do večje moči, zbranosti, učinkovitega delovanja, nam je narava ponudila odlično rastlino, ašvagando, ki se uporablja že vrsto let in so njene dobrodejne lastnosti poznali že v starih časih. Ker pa je tako odlična, pa ne vpliva samo na boljše možganske sposobnosti, pač pa ima tudi druge učinkovine na telo. Ašvaganda je tako z razlogom ena najbolj zaželenih rastlin v povezavi z zdravjem.

Kar je še velika prednost, je ta, da ašvaganda dobro vpliva tudi na povečanje plodnosti in tudi spolne sle pri obeh spolih. Upočasnjuje tudi staranje telesa, učinkovito blaži bolečine in umirja vnetja ter je v veliko pomoč pri premagovanju stresa.

Ašvagando lahko uživamo tudi kot preventivo in alternativo. Seveda ni nadomestilo za zdravilo, pa vendar je lahko v veliko pomoč. Najbolje je poskrbeti za preventivo in hkrati telo oskrbeti z različnimi zdravilnimi snovmi, ki nam jih narava ponuja in so za telo bistvenega pomena. Glede na to, da so nam nekoč bila prehranska dopolnila skorajda nedostopna, je sedaj stanje popolnoma drugačno in jih dobimo že v bolje založenih prodajalnah z zdravo prehrano, tudi v lekarnah, na spletu ali v fizičnih trgovinah.